Přejít na obsah
Úvodní obrázek

Recepty

Šťáva z bezových květů

Ingredience 30 kusů květů (ostřihnout stopky neb jsou prý hořké) 2 litry vody svařit se 40 g kyseliny citrónové 2 kusy citrónu a 1 pomeranč (nejlépe bio) omýt nakrájet na plátky 2 000 g cukru Postup Květy dáme do hrnce, přidáme pomeranč a citróny, přelijeme převařenou vlažnou vodou, zatížíme a necháme 24-48 hodin louhovat…...více

Punčové řezy (cukrová bomba)

1. plát - ingredience 5 vajec 120 g pískového cukru 200 g polohrubé mouky 1/2 lžičky soli trochu citronové kůry 5 lžic oleje 2. plát - ingredience 5 vajec 120 g pískového cukru 200 g polohrubé mouky 1/2 soli trochu citronové kůry 5 lžic oleje špetka červené potravinářské barvy rybízová marmeláda (asi 300 ml)…...více

Vánočka – štóla

Ingredience 300 g polohrubá mouka 1 000 g hladká mouka (můžeme dát část špaldové mouky) 100 g vlašské ořechy 300 g cukr krupice 100 g kandované ovoce 100 g rozinky (namočíme do 2 lžic rumu) 3 ks vajec 2 kostky kvasnic 300 g máslo (do těsta dáme 200 g, zbytek na potření plechu a…...více